29 Aralık 2014 Pazartesi

Sosyal Medya Etkinlikleri Başladı

Sosyal Medya Kulübü Etkinlikleri

Eskikent Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya Kulübü (SMK) tarafından, üniversite öğrencilere iş ıslakamında neler yapmaları ve başarılı olmak dahilin nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgiler verilmesini körçlataraf iki etkinlik gerçekleştirildi.

"KAFASI KARIŞIKLAR ATÖLYESİ DÜZENLENDİ"

SMK tarafından AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi"nde yapılan "Kafası Karışıklar Atölyesi" etkinliğinde, Felsefe Öğretmeni ve başka tarafdan da yazar olan Ali Lidar"ın sertlımıyla, okuduğu alanların dışında ayrımlı yerlerde çalışmak isteyenlere ve geleceğe dair planları olmataraf öğrencilere neler yapması gerektiği hakkında bilgiler verildi. Sohbet havasında geçen ve yoğun sertlımla gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuşan Ali Lidar, öğrencilerin bir noktada ısrar etmemesi, denedikleri olmadıysa başka yolu deneyleri gerektiğini anlattı. Lidar, "Kafamızda planladığımız gibi bir etkinlik gerçekleştirdik. Gelirken aslında ne yapmam gerektiği hakkında endişelerim vardı. Ama öğrenci arkadaşların uçurumdımıyla düşüncelerimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Ne yapacağını bilmeyen insanların, önlerindeki bütün yolları deneyleri gerekiyor. Bir noktada ısrar etmemeliler. Denedikleri olmadıysa başka yolu denesinler. Böyle yaptıkça doğru yolu bulacaklarıdır. Ve en nihayetunda kendilerine en uygun yolu deneyerek bulmuş olacaklardır" şeklinde balbüyük verdi .

BAŞLANGIÇ NOKTASI "İNSANLAR NEDEN FARKLI ALANLARA YÖNELİYOR"

Ülkemizde okuduğu alanların dışında ayrımlı mecralarda çalışan ve başarılı olan çok çok insan bulunduğunu vurgulataraf Sosyal Medya Kulübü Başkan Yardımcısı Gökçe Ulutaş ise, insanların neden ayrımlı alanlara yöneldikleri sorusunun etkinliğin başlangıç noktası olduğunu vurguladı . Etkinliği kıymetlendiren Ulutaş, "İnsanların neden ayrımlı alanlara yöneldikleri sorusu bizim "Kafası Karışıklar Atölyesi" olarak adlandırdığımız yeni bir konsept oluşturmamıza vesile oldu . Bu insanların ülke eğitimindeki imtihanlara dayalı eğitim sistemi dolayısıyla mı yoksa kişisel tercih olarak mı ayrımlı alanlara meyil ettiğini konuşup münakaşa imkanını bu etkinlik sayesinde oluşturduk. Ayrıca başsı karışık diye adlandırılan insanların hususilikle neden sosyal medya üzerinde bu kadar aktif ve takip edilen adler olduğunun cevabını aramamız da kulüp olarak bu etkinliği oluşturmamıza neden oldu" şeklinde konuştu .

LİNKEDİN GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

Ayrıca AÜ öğrencilerine, insanların iş gruplarıyla iletişime geçmelerini sağlataraf ve sosyal bir platform olan "Linkedin" eğitimi de verildi. Linkedin"in ne olduğunun ve nasıl kullanılması gerektiğinin bilinmesinin mühim olduğunu aktaran Sosyal Medya Kulübü Başkan Yardımcısı Gökçe Ulutaş, dönem boyunca yaptıkları etkinliklerin verimli geçmesini istediklerini belirtti . Kulüp azalerinin düzenli ve istekli faaliyetleri nihayetucunda hedeflerine ulaştıklarını vurgulataraf Ulutaş, "İnsanların iş grupları ile iletişime geçmesini sadelaştıran dünyanın en geniş profesyonel ağlarından birini oluşturan "Linkedin" hakkında eğitim vermek dahilin "Linkedin Günleri" adli bir etkinlik düzenledik. Öğrencilere bu uygulamayı nasıl kullanmaları gerektiğini ve profil oluştururken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattık. Doğru kullanım nihayetucunda insanlara iş alanlarının kapısını aralataraf "Linkedin" uygulamasının önemi vurguladığımız bu etkinlik dönemin nihayet etkinliği oldu" şeklinde görüşlerini söyledi .

İŞ ARAMADA SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

Yapılan etkinlikler hakkında konuşan Doç. Dr. Yavuz Tuna, yapılan etkinliklerin öğrencilere bir şeyler katmak emeliyle yapıldığını vurguladı . Sosyal medyanın ıslakamımızın dahilinde bir yer ettiğini söyleyen Tuna, "Sosyal Medya Kulübü öğrencileri, kulüp azaleri hocalarla birlikte , aslında sosyal medyanın bilindiği varsayılan bazı noktalarına el atmaya çalışıyor. Yeni sosyal mecralar ıslakamımızın dahilinde bir yer etti. İş bulurken de sosyal medya üzerinden iş aranmaya başlandı artık. İş ararken "Linkedin"i kullanmak güçundayız. Ama bunları kullanırken kimi başmızın karıştığı anlar olabiliyor. Bazı durumlarda desteğe gereksinim olabiliyor. Bununla alakali Sosyal Medya Kulübü iki gündür nihayetbaharel ve gereksinimlara tarafıt veren işler üretiyor. Bu anlamda insanlar nerelerde çalışabilir, ayrımlı alanlardan gelip yeni alanlarda nasıl yer edinebilir sorularına tarafıtlar arandı. Aslında olması gereken yeterlilikleri öğrencilere aktararak bu alandaki eksikliği doldurmayı hedefliyor. Çabalarımız yapılan etkinliklerin her  kati uçurumarına olması ve her  kati yeterli olması doğrultusunda gerçekleşiyor" yorumlarını yaptı .

Sosyal Medya | Firma Ekle | Firma Rehberi | Firma Sorgula | Firma | Firmalar | İş İlanları | Eleman İlanları | Ücretsiz İlan Ver | Seri İlan | Google Firma | Firma Ekle Google | Google Firma Ekle | Google | Şehir Rehberi | Yerel Firma Rehberi | Kaliteli Firma Rehberi | Google Firmaları |






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder